L'excoordinadora del PDeCAT i senadora de Junts per Catalunya, Marta Pascal, reitera la seva incomoditat amb el president Carles Puigdemont i el seu lideratge: "Quan tens discrepàncies amb una força tan gran, m'angunieja". Pascal ha declarat en una entrevista a Ràdio 4 que no podia dir el que pensava i se sentia "esporoguida".

En aquesta línia de la por dins el seu propi partit, també a la vegada fa una crida pel que creu que ha de ser el PDeCAT: "Plantejar la política com útil i no la dels grans titulars", tal com també descriu en el seu darrer llibre de "fanatisme" un sector de l'independentisme. Així doncs, cap a on ha d'anar el PDeCAT segons Pascal?: "S'ha de desmarcar de la Crida i tornar a la centralitat".

La senadora ha considerat que reclamar un mediador és un plantejament "molt legítim" però ha demanat que "no sigui excusa de res". D'aquesta manera, s'ha referit al fet que el president de la Generalitat, Quim Torra, reclami la figura d'un mediador internacional en la taula de negociació entre els dos governs.

La periodista Gemma Nierga ha preguntat a Pascal si se sent, en aquests moments més identificada amb Esquerra però s'ha mostrat reticent: "No perquè em consideri de dretes, sinó perquè em considero lluny del projecte polític d'ERC". 

Preguntada per si anirà a l'acte que el Consell per la República ha convocat a Perpinyà i que comptarà amb la presència de l'expresident Carles Puigdemont, Marta Pascal ha dit que no té previst anar-hi però que tampoc ho descarta. I de moment afirma que no pot, senzillament, per una qüestió de salut que l'impedeix desplaçar-se: "Aquest dissabte em vaig trencar els lligaments creuats esquiant".