La coordinadora del PDC, Marta Pascal, ha mostrat el “ple suport” de la formació a l'expresident Artur Mas, arran la petició del fiscal de nou anys i mig d'inhabilitació, així com a la vicepresidenta Joana Ortega i l'exconsellera Irene Rigau per a les quals el fiscal demana vuit anys i set mesos.

"En quin país del món posar les urnes és delicte, en quin país la democràcia és delicte, en quin país del món es pot arribar a la vergonya democràtica en què la veu de la gent pot ser considerada un delicte? Això és Espanya", ha denunciat.

A parer de Pascal, des del punt de vista polític imputar els tres exmembres del Govern per posar les urnes és una "vergonya", però proposar una pena i obrir judici és ja un "escàndol". "Si l'Estat espanyol s'acaba atrevint a condemnar algú per posar les urnes, hauran quedat retratats i podrem dir ben alt que l'Estat del món amb una qualitat democràtica més baixa és l'Estat espanyol", ha advertit.

Aquest matí ha estat el president, Carles Puigdemont, qui s'ha pronunciat sobre aquest tema a través d'un tuit.

La coordinadora general de PDC considera que "si l'Estat espanyol no vol seguir fent el ridícul, com ho està fent, el millor que pot fer és donar sortida política al procés polític" que es viu a Catalunya i desbloquejar així la investidura al Congrés dels diputats.

Al fil d'aquesta qüestió i en ser interrogada pel trencament intern que ha patit aquest cap de setmana el PSOE, Pascal ha fet una crida al PSC, que ha quedat "orfe, més que mai", perquè se sumi al procés polític sobiranista. "El que il·lusiona és Catalunya i el que espanta és Espanya", ha sentenciat.

Està previst que aquesta tarda comparegui l'expresident a valorar les penes que reclama el fiscal.