La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha respost aquest diumenge a la CUP i els ha recriminat "dogmatisme i superioritat moral". 

Les declaracions les ha fet a través del seu compte de Twitter i després que els anticapitalistes asseguressin que, en cas que guanyi el 'sí' a la independència en el referèndum, s'haurien de fer canvis en el Govern. En concret, la diputada Anna Gabriel ha apuntat directament a l'actual conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila. "No necessitem un conseller com ell, que és molt bo per a un país de rics però que no ho és per a un país de gent pobra", ha assegurat.

Davant d'aquestes paraules, Pascal ha sortit en defensa de Santi Vila. "Tenim un projecte propi que no té res a veure amb el vostre dogmatisme i superioritat moral", ha assegurat.

El PDeCAT i la CUP també van tenir una topada fa un parell de dies, després que l'esquerra independentista fes un cartell per reivindicar el referèndum com una eina per "escombrar la corrupció", que identificaven amb l'expresident del Govern i actual president del PDeCAT, Artur Mas. El coordinador organitzatiu de la formació, David Bonvehí, també va respondre a través de les xarxes i va assegurar que la CUP "fa pena".