La coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, podria convertir-se en senadora per designació del Parlament i ocupar un dels dos escons a la cambra alta que corresponen a Junts per Catalunya, segons ha pogut saber El Nacional de fonts de la formació. Pascal té la proposta damunt la taula, però encara no ha pres cap decisió.

La responsable del partit demòcrata va ser diputada al Parlament fins la legislatura passada. No obstant això, als comicis del 21 de desembre no va formar part de la candidatura de Junts per Catalunya, davant la voluntat del president Carles Puigdemont de prioritzar els independents i minimitzar el pes del PDeCAT a les llistes.

Pascal, que declararà dilluns vinent davant del Tribunal Suprem per la causa oberta per rebel·lió i sedició, ha marcat distàncies aquest dijous amb l'estratègia de JxCat en la negociació amb ERC per la investidura, i ha assegurat, en una entrevista a La Vanguardia, que "el país necessita un Govern estable dins de la legalitat".

Les afirmacions de la coordinadora del PDeCAT han provocat una rèplica de la responsable de JxCat, Elsa Artadi, que ha respost que "el govern estable el desitja i el defensa tothom".

La setmana passada la Mesa i la Junta de Portaveus van acordar que dels vuit escons a la cambra alta que correspon designar al Parlament, dos els escollirà Ciutadans, dos JxCat i dos més ERC, mentre que els dos restants se’ls repartiran PSC i En Comú.

El president del Parlament, Roger Torrent, disposa de 30 dies hàbils des de la constitució de la cambra per fixar el termini de presentació de candidatures. El termini acabarà, per tant, el 28 de febrer i la designació es farà al ple.