La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha avisat al diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que "en política no tots els llenguatges valen". En una entrevista al programa Els Matins de TV3Pascal ha recordat que "en seu parlamentària es poden dir moltes coses però que no cal convertir-ho en un plató televisiu". Rufián no ha estat l'únic en el punt de mira, ja que Pascal també ha recriminat a PP i PSOE que no deixin comparèixer els responsables policials: “Si realment tenim una comissió d’investigació, s’ha d’aclarir; si PP i PSOE no deixen venir els responsables policials és perquè tenen alguna cosa a amagar”, ha conclòs

Preguntada per la data del referèndum Pascal s'ha mostrat contrària a obrir un debat per la data, tot i que aquest passat dimecres, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras i l’exportaveu del PDeCAT al Congrés, Francesc Homs, sí que van entrar-hi. Pascal ha afirmat que “el moment final és el setembre del 2017” però que “no és necessari un debat públic per trobar una data”, ja que creu que un nou debat “cansaria la gent”.

En canvi, Pascal sí que ha admès que li agradaria que a la pregunta del referèndum hi hagués el concepte “Estat independent”: “Per la pregunta hem de buscar conceptes inclusius, per mi la millor opció és la que fa referència a un Estat independent”.

Pascal també ha confessat que el PDeCAT ha començat a moure fitxa per trobar la persona que ha de liderar el partit en unes eleccions però ha avançat des del partit es vol mantenir aquest procés de forma interna: “No és el moment d’entrar en la picabaralla dels noms, no toca”. Tot i això, ha declarat que la persona que lideri el PDeCAT serà algú “que entengui bé d’on venim, tingui capacitat d’autocrítica i sàpiga projectar un horitzó i donar un projecte a la societat catalana”.