Marta Pascal plega del Senat. Després de dies promocionant el seu llibre Perdre la por i sent molt clara amb la seva crítica al president Puigdemont cada vegada que li preguntaven per ell, Pascal ha estat conseqüent i ha decidit retirar el seu escó de Junts per Catalunya tal com ha admès en una entrevista a Els matins de TV3: "Per mi la política és molt més que un càrrec institucional. He d'obrir una nova etapa. M'agradaria quedar-me al PDeCAT, no haver de marxar".

 

Pascal, que va ser elegida senadora per designació autonòmica pel Parlament, ha dit que encara exercirà com a senadora en el pròxim ple per no deixar el grup amb "un efectiu menys". L'encara senadora ha comunicat la seva decisió avui a Artur Mas, Carles Puigdemont i Josep Lluís Cleries, que exerceix de portaveu a la Cambra Alta. Ahir ja ho va fer per carta al president del PDeCAT, David Bonvehí.

De fet, ha reconegut que ella no hagués eliminat mai el nom de Convergència: "El nom de Convergència no l'hauríem d'haver canviat. Una part del PDeCAT pensem que hem de posar la política al davant i se'ns ha titllat fins i tot de traïdors". El futur de Pascal ara queda amb un interrogant. Juntament amb Puigdemont segur que no: "Vaig plantejar-li deixar-nos de simbolismes estèrils i vaig constatar que les nostres posicions estan molt allunyades".