El president de Cantàbria i secretari general del Partit Regionalista de Cantàbria, Miguel Ángel Revilla, ha avançat el vot a favor del seu diputat al Congrés a la sisena i última pròrroga de l'estat d'alarma a Espanya per la pandèmia del coronavirus.

Segons el parer del regionalista, està "perfectament justificada" i a més "és necessària", ja que coincidirà amb la tercera i última fase de la desescalda en la majoria de les comunitats autònomes (del 8 al 21 de juny). Així ho ha indicat Revilla a la roda de premsa en línia que ha ofert després de la dotzena conferència del president de l'Executiu central, Pedro Sánchez, amb els seus homòlegs autonòmics, i en què Revilla no ha mostrat "cap dubte" que Cantàbria entrarà d'aquí a vuit dies a la fase 3.

A partir d'aquesta data, la comunitat i aquelles que es trobin en la mateixa etapa de la desescalada, podran començar a legislar sobre les mesures a aplicar en l'àmbit de la seva autonomia per seguir flexibilitzant les restriccions pel confinament, de manera que l'Estat només s'encarregarà de la mobilitat interterritorial. Des del 8 de juny les comunitats podran recuperar competències sobre temes que tenia "segrestat" el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el seu equip, sent l'autoritat competent en la crisi del coronavirus.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.