El Partit Quebequès, actual segona força a l'Assemblea Nacional Quebequesa, ha aprovat en el seu XVII Congrés una resolució a favor del referèndum de l'1 d'octubre, ha informat aquest diumenge en un comunicat ERC, que ha participat en l'esdeveniment de la mà de l'eurodiputat Jordi Solé.

El text aprovat al conclave celebrat aquest cap de setmana a Mont-real (Canadà) exposa que el Govern ha firmat la convocatòria del referèndum per a l'1-O i reclama "el dret dels ciutadans de Catalunya a disposar del seu propi futur".

Solé, que ha intervingut en el congrés del partit nacionalista quebequès, ha reivindicat que els catalans volen majoritàriament decidir el seu futur en un referèndum, però que "a l'Estat espanyol aquest gest democràtic, que hauria de ser tan evident i simple, li sembla una amenaça intolerable".

"La unitat de la pàtria els sembla més important que respectar els nostres drets fonamentals", ha assegurat el republicà, que és també alcalde de Caldes de Montbui (Vallès Oriental).

Solé ha criticat que "Rajoy ha abandonat la política per tractar la demanda democràtica catalana" i ha acusat el president del Govern espanyol de voler parar la votació amb decisions judicials i fins i tot amb la força. "No permetrem que el vostre règim d'amenaça s'imposi. La determinació democràtica dels catalans serà sempre més forta que les vostres provocacions", ha advertit.