El PP, seguint les passes de Ciutadans, ha presentat aquest matí una denúncia davant la fiscalia contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i funcionaris autonòmics i municipals per no atendre la instrucció de la Junta Electoral Central (JEC) per retirar els llaços grocs dels edificis públics. Mentre que la presidenta de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, ho ha fet a Barcelona, el PP ho ha fet a Madrid.

La denúncia del PP ha estat presentada aquest matí pel secretari general del partit, Teodoro García Egea, per suposat "delicte de denegació d'auxili a requeriment de l'autoritat competent" i de "desobediència" a sengles articles del Codi Penal, per la qual cosa a l'escrit es reclamen les "accions penals oportunes".

El president del PP, Pablo Casado, ja havia anunciat hores abans, en una intervenció a Sevilla, que la denúncia estava preparada.

Els populars consideren "irrellevant" que, tal com argumenta Torra en la seva al·legació a la Junta Electoral Central, pugui haver o no dificultat per a la retirada dels símbols perquè el requeriment és senzill i es limita a exigir que "ordeni" l'esmentada retirada, un mandat "clar, directe i senzill que no ha estat acatat".

Contra autoritats locals i autonòmiques

A banda de denunciar Torra, el PP també es dirigeix contra els funcionaris o autoritats autonòmiques i locals que "produeixin, permetin o emparin, amb la seva acció o omissió, l'exhibició de símbols ideològics o partidistes en edificis i espais públics".

Reclama que se'ls requereixi la retirada de la "simbologia partidista dels edificis públics" amb la finalitat de "restaurar la legalitat", l'autoritat de la Junta Electoral, i "el principi de neutralitat i altres principis que regeixen un procés electoral lliure".