Nou capítol en els diferents escàndols que esquitxen el Partit Popular. Segons la Guàrdia Civil, el PP de Madrid hauria desviat diners públics per pagar un concert d'Azúcar Moreno i d'Iguana Tango a l'acte final de campanya de les eleccions municipals del 2007. A l'acte hi va intervenir Mariano Rajoy, que acompanyava Esperanza Aguirre i Alberto-Ruiz Gallardón. 

Així consta en un informe de la Guàrdia Civil incorporat al sumari del cas Púnica, que posa de relleu com els populars haurien manipulat les factures d'aquests dos concerts, i així consta en a les dades aparegudes al pendrive de l'exgerent del PP Beltrán Gutiérrez, i a la comptabilitat de l'empresa Waiter Music, que era la que solia encarregar-se de les festes i concerts del partit a Madrid.

Els populars i l'empresa citada haurien pactat falsificar la facturació per simular els pagaments d'aquesta manera. Entre els correus seleccionats per a la causa, hi consta una conversa entre el director de Waiter Music, Luis Huerta, i diferents càrrecs del PP de Madrid. D'una banda hi ha el cost real de l'espectacle; de l'altra, l'albarà que l'empresa pactava remetre al PP.

Ball de xifres

De fet, aquesta companyia va facturar 19 milions d'euros entre 2006 i 2010 només del Partit Popular. L'estratègia queda clara. El director de l'empresa enviava correus al compte oficial del partit en què, primer, preguntava com els facturava aquests diners escrivint que "prego que em diguis com abans millor com facturo això i la forma de cobrament" i, després, en altres correushi posava de manifest que "seguint les instruccions d'Edelmiro els vam fer un contracte de 20.000 euros, encara sabent les dues parts que ascendia a una quantitat major com t'explico anteriorment". Edelmiro seria una de les persones de confiança del llavors secretari general del PP Francisco Granados.

Les despeses reals van ser de 30.000 euros pel concert d'Azúcar Moreno, 15.000 euros pel d'Iguana Tango, 250 euros pel càtering, 1.650 euros pels camerinos, 600 euros més encara pel lloguer del so d'Azúcar Moreno i, finalment, 1.100 de producció. És a dir, el total de la factura pujava fins els 48.600 euros sense IVA.

Les despeses de campanya amb alguns proveidors quedaven recollides en un document anomenat "Deutes Nov2007", que quantifica els comptes pendents fins el 14 de novembre d'aquell any, data molt posterior a la permesa  per llei pel pagament d'aquestes despeses. Aquí ja hi hauria un nou ball de xifres. I és que mentre en aquest document hi consten 873.027 euros, l'informe assenyala que les despeses derivades del funcionament del partit són de 817.009,16 euros i assegura que, per tant, la primera xifra correspondria als "deutes de la campanya electoral".