El partit francès Génération, liderat per l'excandidat a les primàries del PS Bemoit Hamon, ha emès un comunicat en què acusa el govern de Mariano Rajoy de "no respectar els fonaments de la democràcia" i critica la passivitat i silenci dels líders europeus davant el conflicte català i l'actitud de l'executiu espanyol. 

El partit ha acusat l'Estat Espanyol de "negar la democràcia" i no voler dialogar amb els òrgans representatius.  "L'única resposta del govern conservador de Rajoy ha estat treure la policia armada i llançar un processament per rebel·lió contra els polítics catalans", es queixa Génération.

Segons el partit, "Espanya és l'únic país d'Europa occidental que té presos polítics i exiliats que van ser escollits en unes eleccions" i això requereix una acció decisiva per part de les institucions europees que no s'ha produït.  "El silenci dels líders europeus és ensordidor. Aquesta crisi confirma les necessitats profundes de canvi a les institucions europees i revela les debilitats de les seves democràcies". 

La formació de Hamon ha afirmat que "només es podrà trobar una solució política si les parts respecten les llibertats d'opinió i expressió" i ha apel·lat at al diàleg dins una nova Europa transformada, com a única sortida. "El temps de buscar pedaços s'ha acabat", ha conclòs el partit.