El nou partit d’esquerres i abast català liderat per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el portaveu d’En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, es dirà Catalunya en Comú. Així ho ha decidit el 53’57% dels 3467 participants en el procés per escollir el nom, que va començar dimecres passat i va acabar aquest dissabte.

Durant aquest procés, els inscrits havien d’escollir entre dues opcions proposades per la direcció: Catalunya en Comú o En Comú Podem. Des de la direcció es van mantenir neutrals i aquest dilluns han abraçat l’opció escollida.

Segons consideren, un dels aspectes claus del nom triat és la paraula Catalunya. “Representa el país que volem guanyar”, ha assegurat la responsable de l’àrea de comunicació del partit, Elisenda Alamany. A més, com han recordat des de la direcció, el nom evoca una confluència “guanyadora”, la de Barcelona en Comú, que governa la capital catalana. El fet d’incloure en Comú també ha estat valorat positivament per la direcció ja que expressa “la voluntat de fer nova política”.

L’altra possibilitat, En Comú Podem, ha quedat descartada. Si s'hagués escollit aquest nom podria haver suposat algun conflicte amb la formació liderada per Albano-Dante Fachin, Podemos, que ja va denunciar que es fes servir la marca del seu partit com a nom d’una formació en què no hi està representada la direcció de la formació lila.