El PP porta aquesta setmana al Ple del Congrés el seu text alternatiu a la Llei contra la discriminació del col·lectiu LGTBI d'Unidos Podemos. El text dels populars elimina algunes de les principals propostes que recullen els morats, com és la despatologizació de la transsexualitat o el dret a l'accés a la reproducció assistida a les dones independentment de la seva orientació sexual.

Els populars, que es van abstenir en la votació per a la tramitació d'aquesta norma, ja havia anunciat durant el debat per a la presa en consideració de la norma el passat mes de setembre, que presentarien la seva pròpia llei en considerar que els de Pablo Iglesias, en buscar els drets de les persones LGTBI estaven "menyscabant els drets d'altres persones".

Ara, el PP proposa, segons ha explicat, "un veritable marc de protecció" per a aquest col·lectiu, amb una norma en què "es fa recalcament en el principi d'igualtat de tracte i de no discriminació per raó d'orientació sexual i identitat de gènere del col·lectiu LGTBI", mentre "estableix els principis i mesures destinats a la prevenció, correcció, atenció i eliminació de tota discriminació per aquestes causes".

En concret, es recullen "mesurades per lluitar contra la discriminació", així com "accions positives per corregir els seus efectes i atendre a les persones que la pateixin, així com a les seves famílies", especialment en els àmbits social, policial, de la justícia, laboral, de la salut, educatiu, de l'esport, joventut, asil, cooperació internacional, Forces Armades i Administracions Públiques.