La participació en les eleccions gallegues fins a les 12.00 hores ha assolit el 14,92 per cent, per la qual cosa ha pujat una mica més de dos punts respecte a la mateixa franja horària dels comicis del 2012. I és que en els passats comicis autonòmics, que es van celebrar el 21 d'octubre del 2012, el 12,74 per cent dels electors gallecs havia anat a votar fins a les 12.00 hores.

D'aquesta manera, la participació ha pujat en un 2,18 per cent amb el 96,50 per cent de les meses electorals escrutades, segons dades facilitades per la Xunta.

Crida a la participació

El candidat del PP a la Presidència de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha fet aquest diumenge una crida als gallecs perquè votin i perquè Galícia pugui continuar el seu "camí de certesa i benestar", i ha insistit que "l'important" és que aquesta comunitat "continuï avançant".

Així ho ha manifestat, en declaracions als mitjans, després d'exercir el seu dret al vot al Colegio Niño Jesús de Praga de Vigo, i ha apuntat la seva esperança que, aquesta nit, es pugui enviar "un missatge de prosperitat i futur" i que hi hagi "una ruta clara" del que passarà a Galícia en els propers quatre anys, perquè això significarà que els gallecs haurien decidit "de forma diàfana".

El candidat del PP de Galícia ha fet una crida a la participació, fins i tot a "els qui estan treballant a la verema", i ha subratllat que aquest diumenge "toca decidir la Galícia que volem per als anys 2017, 2018, 2019 i 2020".