Rècord de participació en les eleccions de Madrid, que s'ha disparat dotze punts percentuals amb relació el 2019. Al detall, han votat 76,24% de l'electorat; mentre que en els comicis passats ho van fer el 64,27%. Aquests són els comicis en el qual més persones han acudit a les urnes de la història de les autonòmiques madrilenyes.  

Això ha comportat que durant tota la jornada s'hagin produït llargues cues i, fins i tot, en alguns casos, els madrilenys s'han hagut d'esperar més d'una hora per poder votar. 

Un dels punts on s'ha incrementat més aquesta participació és en l'anomenat cinturó roig, en el qual, normalment, es voten forces d'esquerra, com, per exemple, a la localitat de Parla, on a les set de la tarda havia votat el 70,29% dels censats, 17 punts més que a les anteriors eleccions. També, han augmentat 13 punts a Leganés i 12 a Getafe.  

ayuso votantLa presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, votant en les eleccions autonòmiques / EFE

Jornada electoral, sense incidents

Segons ha informat el conseller madrileny de Justícia, Interior i Víctimes, Enrique López, en una roda de premsa s'han pogut constituir el cent per cent de les meses electorals alhora que no s'ha registrat cap incidència greu. 

Tot i això, s'han viscut moments de tensió quan unes activistes de Femen han acudit a protestar amb el tors nu i han llançat pamflets en el col·legi electoral en el qual ha votat la candidata per Vox a la presidència Rocío Monasterio, al districte de Chamartín. Finalment, però, la policia les ha reduït per la força. 

Tots els candidats han exercit el seu dret a vot aquest matí. La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ho ha fet a les 10.26 hores al col·legi concertat La Inmaculada Marillac, al districte de Chamberí, després d'esperar-se a la cua com la resta de votants. 

Mesures Covid

Arran de la pandèmia de la Covid, s'han pres mesures d'higiene i seguretat, entre les quals s'inclouen que les persones amb Covid o contactes estrets d'aquests han acudit a les urnes entre les set i les vuit del vespre.

En aquests comicis, estan cridats a les urnes un total de 5.112.658 persones, de les quals 4.783.528 viuen a la regió. A les vuit de la tarda està previst que tanquin els col·legis electorals. Amb tot, les persones que abans d'aquesta hora estiguin esperant podran fer-ho.