La majoria d'ajuntaments i les places més significatives de les diverses demarcacions del territori de l'Estat s'han unit amb una consigna clara: el diàleg. De blanc i sense cap bandera, a Madrid i Barcelona s'han vist les manifestacions més multitudinàries d'aquest dissabte. A la capital catalana s'ha omplert de gom a gom la plaça de Sant Jaume, amb unes 5.000 persones, on s'ha pogut veure que molts catalans volen que s'iniciïn converses per intentar rebaixar la tensió viscuda a partir de l'1-O. Han assistit a l'acte l'alcaldessa Ada Colau i el tinent d'alcalde socialista Jaume Collboni.

 

La concentració barcelonina ha anat canviant de lloc i també ha arribat al Palau de la Generalitat. Però no ha estat només a Barcelona on s'ha demanat diàleg, també a altres llocs del territori català, com Sabadell, Girona, Reus, Sant Joan Despí o Mataró, s'ha sentit el crit de "parlem". 

 

També s'ha pogut comprovar que moltes altres comunitats autònomes estan a favor del diàleg. La necessitat de resoldre un conflicte que no només té el pont "Barcelona-Madrid" ha generat implicació per part de ciutats amb potència dins l'Estat espanyol com València o Saragossa, on també s'ha pogut comprovar la mobilització de gent amb banderes blanques.

 

 

Aquests són els crits més curiosos que s'han sentit a les manifestacions d'aquest dissabte: "Carles, Mariano a ver si nos llamamos", "Parleu o dimitiu", "El poble unit sense banderes".