Ja hi ha data per a l'aprovació dels pressupostos de 2020: 24 d'abril. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus, reunida aquest dimarts telemàticament, després que la Mesa hagi aprovat activar la votació telemàtica per aquest ple. Segons s'ha decidit, hi haurà una part presencial, però en un format reduït de només 21 diputats, i la resta podran votar telemàticament o de forma delegada.

En el mateix ple també es votarà la llei d'acompanyament als pressupostos i els decrets aprovats pel Govern en relació amb la gestió del coronavirus. A diferència del procediment habitual, la Mesa del Ple estarà formada exclusivament pel president del Parlament, Roger Torrent, i un secretari o secretària, i les intervencions dels diferents grups seran presencials i les faran els diputats presents a l'hemicicle.

La votació final dels pressupostos s'ha endarrerit un mes, respecte a les previsions inicials, pel bloqueig de Ciutadans a través del Consell de Garanties Estatutàries. Tot i això, el vicepresident del Govern, Pere Aragonés, ja ha avisat que caldran diverses modificacions dels comptes inicials un cop aprovats per poder-los adaptar a la crisi sanitària. Aquest serà el primer ple des de l'aprovació de l'estat d'alarma.

Per altra banda, la Mesa també ha analitzat l'informe de l'Oïdora de Comptes i s'ha convocat una Mesa ampliada per al proper dimarts 21 d'abril per aprovar la liquidació dels comptes de la cambra del 2019 i determinar on es destina l'estalvi general. La intenció és destinar recursos a la lluita contra la Covid19 i s'ha estudiat la possibilitat de fer donacions a entitats privades que lluiten contra el coronavirus.