Per si la campanya electoral per al 10-N no tingués prou elements distorsionadors -la sentència, la visita del rei a Catalunya, l'exhumació de Franco-, aquest dimarts el Tribunal Constitucional ha sacsejat encara més l'escenari amb l'enèsim advertiment al president del Parlament perquè aturi les iniciatives relacionades amb l'autodeterminació. Instants després de l'anunci del TC, Roger Torrent ha comparegut a la sala de premsa. "No deixarem que la censura entri per la porta d'aquesta institució", ha avisat. 

Segons ha confirmat durant la seva intervenció, la tramitació de la proposta de resolució conjunta de JxCat, ERC i la CUP -que reitera el compromís amb l'autodeterminació i la reprovació del rei- seguirà el seu curs. Ara mateix està pendent d'incloure's a l'ordre del dia d'un dels propers plens. Així mateix durant el ple de dimarts i dimecres vinent es debatrà i votarà la moció en solitari de la CUP que també fa referència a l'autodeterminació.

  La compareixença ha estat similar a la que ja va fer quan tant ell com la Mesa van rebre la segona advertència de l'alt tribunal -la d'avui és la tercera-. La novetat ha estat que Torrent ha elevat el to contra el president del govern espanyol en funcions. "No només cada vegada s'assembla més a Rajoy, sinó que l'està superant", ha sentenciat. Per al president de la cambra, Sánchez "tenia una oportunitat de desjudicialitzar i fer política, però ha optat per la dinàmica ineficaç i perillosa del govern del PP". 

Torrent, immers com tota la resta en la campanya del 10-N -en el seu cas per a ERC- ha lamentat "l'anormalitat que representa que enmig de la campanya el TC es reuneixi d'urgència per amenaçar de nou la Mesa del Parlament i el seu president". Això sí, tot i defensar que "al Parlament s'ha de poder parlar de tot", ha volgut aclarir que no fa aquesta afirmació "amb la intenció de picar-se al pit ni amb ànim de confrontació".