El Parlament insta el Govern a convocar una taula permanent de diàleg amb tots els grups parlamentaris. La moció, presentada pel PSC, ha estat aprovada parcialment pel ple de la cambra aquest dijous a la tarda. Segons el text aprovat, aquest òrgan per arribar a acords sobre els “grans temes de país” s’ha de constituir dins els pròxims quinze dies i s’ha de reunir setmanalment. La proposta ha rebut els vots de JxCat, ERC, el PSC i els comuns. 

La proposta socialista planteja la taula permanent com "un espai estable d’interlocució entre la Presidència del Govern i la dels grups i subgrups parlamentaris", i tindrà com a principal objectiu "facilitar acords en els grans temes de país".

En canvi, no s'han aprovat els altres dos punts de la moció. El primer instava el Govern a convocar els grups “per tal d’implementar aquells acords que, tot i haver estat objecte de consens en la seva formulació inicial, a dia d’avui encara no han estat impulsat”. El segon instava el Govern a “treballar per la reconciliació civil tot garantint que les institucions representen al conjunt de la ciutadania”.

La portaveu del PSC, Eva Granados, ha advertit en la defensa de la moció que “o bé hi ha diàleg o bé hi ha confrontació”. En aquest sentit, la dirigent socialista ha afirmat que “l’acord d'avui és una oportunitat per començar a parlar i aconseguir àmplies majories”. Ha exigit als partits independentistes la renúncia a la unilateralitat.

El portaveu de JxCat, Eduard Pujol, ha recordat la promesa de diàleg que va fer el llavors president espanyol José Luís Rodríguez Zapatero i que els socialistes van aprovar el 155. No obstant això, ha defensat que és preferible “parlar de diàleg que de represió”. Per la seva part, el portaveu adjunt d’ERC, Gerard Gómez del Moral, ha sostingut que “el 80% de la població defensa el referèndum i el referèndum és un tema central i de consens del país”. En la mateixa línia ha anat el líder dels comuns, Xavier Domènech, que ha retret al PSC que fa uns anys donava suport a una consulta.

L’oposició a aquesta taula de diàleg l’ha liderat Ciutadans. El seu portaveu adjunt, Fernando de Páramo, ha retret al PSC que vulguin establir un diàleg amb els partits independentistes, que van proclamar la independència. Ha advertit que aquest dijous a la tarda, amb la moció de la CUP, tornaran a “declarar la independència”. La diputada de la CUP, Natàlia Sànchez, els ha etzibat: “Que els hi vagi molt bé la seva taula pel diàleg, quan acabin ens trobaran dempeus al costat de les que lluiten”.