El Parlament ha rebutjat aquest dijous una moció del Partit Popular que demanava el tancament de les delegacions exteriors així com la paralització de la reobertura del Diplocat. Només PP i Cs hi han votat a favor, mentre que el PSC s'ha abstingut i la resta de grups hi han votat en contra (JxCat, ERC, els comuns i la CUP). 

Els socialistes, però, sí que han votat a favor d'altres punts de la moció dels populars, com per exemple el que demanava trencar relacions amb "sectors ultres d'Europa i Amèrica", en referència als suports que ha rebut l'independentisme de la Lliga Nord o els nacionalistes flamencs.

Aquest punt ha causat l'estupefacció dels grups independentistes de la cambra i també dels comuns, que han trobat incoherent que siguin PP i Cs qui demanin no tenir vincles amb aquests grups, quan ells "flirtegen" i fins i tot volen pactar a Andalusia amb Vox.

A més, els independentistes han defensat l'acció exterior del Govern i la denúncia de la situació dels presos i del conflicte català en general al món. En aquest sentit, ERC ha defensat que se seguiran obrint delegacions i JxCat ha assegurat que no es cansaran de denunciar que hi ha presos polítics, alguns d'ells en vaga de fam, perquè "és una vergonya".