El Parlament ha aprovat aquest dimecres la supressió del Consell Comarcal de Barcelonès. Ho ha fet amb el vot a favor de tots els partits i l'abstenció de la CUP, que s'ha desmarcat de la resta de grups com a crítica pel fet que no es faci una auditoria externa i en considerar que no hi ha la "màxima transparència" en aquesta operació. 

Ara es crearà una comissió mixta per distribuir les competències amb les que actualment compta aquest ens i que integra els municipis de Barcelona, l'Hospitalet de Llobregat, Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

El Barcelonès, doncs, passarà a ser l'única comarca catalana sense govern propi. La supressió, que es fa per evitar duplicitats, ja va ser aprovada pel propi consell i per unanimitat el març del 2017 amb una moció que instava al Govern que iniciessin els tràmits per limitar-lo.

Així, la cambra catalana va començar la legislatura passada els treballs per reordenar el mapa comarcal i per suprimir aquest organisme, però va acabar decaient a causa de les eleccions del 21-D. Finalment, aquest dimecres, s'ha pogut acabar tirant endavant.