No hi havia dia més assenyalat per votar una proposta com aquesta. La mateixa tarda en què el TC ha demanat emprendre accions legals contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, la cambra catalana ha donat formalment el seu suport a tots els càrrecs públics catalans amb causes judicials obertes arran de la seva intervenció al procés d’independència.

Aquesta acció s’ha dut a terme a través d’una proposta de resolució presentada per Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot i la CUP. El text ha comptat amb els vots afirmatius dels partits que ho van presentar i els vots negatius de C’s, PSC i PP, la resta de la cambra.

A banda de Forcadell, s’expressa el suport a l'ex-president Artur Mas i als membres del seu govern –Joana Ortega, Francesc Homs i Irene Rigau– per les causes judicials obertes arran del procés participatiu del 9-N del 2014. També, a la Mesa del Parlament en l’exercici de les seves funcions.

A nivell extraparlamentari, es defensa a Montse Venturós, Joan Coma i a tots els càrrecs electes i ajuntaments perseguits per haver aprovat mocions de suport al procés polític català, per exhibir l’estelada o per altres votacions produïdes democràticament al ple municipal. Argumenten que no se’ls pot perseguir “pel fet que les majories polítiques dels seus plens expressin les idees que considerin democràticament”.

En últim lloc, s’expressa el compromís de defensar tots els càrrecs electes que estiguin “amenaçats per les institucions jurídiques i policials de l’Estat espanyol pel fet d’haver-se expressat o haver permès l’expressió de qualsevol opció política democràtica”.