El Parlament ha aprovat una proposta de resolució amb el suport de tots els partits, excepte C's, que s'ha abstingut, que demana al Govern que porti a terme, d'acord amb les competències recollides a l'Estatut i les lleis de museus i de patrimoni cultural, "totes les accions que calguin" per "garantir que les obres d'arts procedents del monestir de Sixena romanguin" al Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) i al Museu de Lleida Diocesà i Comarcal. 

Els grups parlamentaris de JxSí i la CUP han coincidit que darrere de la reclamació del Govern aragonès hi ha clarament una intencionalitat política. "Per què només es reivindiquen les d’aquí? No té això un rerefons clarament polític?", ha reblat el diputat juntaire Josep Maria Forner en el seu torn de paraula.

També la diputada cupaire Mireia Boya ha assegurat que la reclamació d'Aragó és "una qüestió política contra Catalunya, no va d'art, va de política". "Ens hi va la identitat i la dignitat com a poble", ha exclamat des del faristol del Parlament. 

En canvi, la resta de grups que han donat suport a la proposta (PSC-CSQP-PP) reivindiquen que es tracta bàsicament de defensar la legalitat catalana, ja que retornar els 97 béns que reclama Aragó seria entrar "en contradicció" amb l'Estatut i les lleis de museus i patrimoni. L'únic grup que no ha signat la proposta ha estat C's, amb l'argument que "hi ha sentències que diuen que s'han de retornar".