El Parlament ha reprovat aquest dijous l'expresidenta de la cambra Núria de Gispert, amb els vots de Cs, PSC, comuns i el PP i amb l'abstenció de la CUP. Ho ha fet a través d'una proposta de resolució presentada per Cs en què demanava reprovar-la pels seus "comentaris vexatoris i excloents contra determinats diputats del Parlament". 

La cambra també ha aprovat que es condemni declarar persona non grata per les seves idees a qui pensi diferent.

Aquesta proposta de resolució hauria estat rebutjada si JxCat i ERC comptessin amb tots els seus escons ―els quatre dels diputats de JxCat processats i el de Toni Comín― ja que amb l'abstenció de la CUP haurien aconseguit sumar més vots en contra que a favor.

La reprovació arriba després que De Gispert publiqués un missatge de Twitter dirigit a la líder de Cs, Inés Arrimadas, instant-la a marxar de Catalunya i tornar al seu poble. "Ha de sentir-se molt malament a Catalunya! Ha de trobar a faltar el seu poble! Qui l'obliga a estar aquí?", deia el text.

D'altra banda, el PPC havia presentat una proposta de resolució per reprovar De Gispert, en la mateixa línia, però només ha comptat amb els suports de Cs i PSC-Units. Aquí, JxCat, ERC, CatECP i la CUP-CC s'hi han oposat, ja que el text incloïa més consideracions.