El Parlament ha iniciat ja els tràmits parlamentaris per renovar la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i també la del Consell Català de l'Audiovisual (CAC). La Mesa va admetre aquest dimarts dues proposicions de llei, signades per tots els grups, en els que es proposa la modificació de les lleis que regulen els dos organismes.

En el cas de la CCMA, el text és el mateix que el que havia acordat la cambra el juliol de 2017 en una ponència conjunta, però que no va acabar tirant endavant per l'aplicació del 155. El text acordat preveu diverses modificacions en la norma de 2007, entre les quals hi ha que els consellers hagin de ser escollits per una majoria de dos terços del Parlament i a proposta de, com a mínim, tres grups parlamentaris. Actualment es fa per majoria absoluta.

L'aprovació de la modificació de la llei hauria de desencallar la renovació del consell de govern de la corporació, paralitzada per les desavinences entre JxCat i ERC  El consell actual té el mandat caducat des del març passat i té la presidència vacant des del juny, amb la marxa del seu president, Brauli Duart, al departament d'Interior.

 

També en el cas del CAC es demana que els membres siguin escollits per una majoria de dos terços i a proposta de tres grups parlamentaris. 

El text va ser tramitat a la Mesa a proposta dels comuns.