Declaració institucional del Parlament contra la corrupció. Els set grups de la cambra catalana han subscrit una declaració institucional, a proposta dels comuns, en la que es rebutja la corrupció de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) pel cas Palau, un cop hi ha hagut confirmació de la sentència condemnatòria pel Tribunal Suprem. El text també demana que la formació retorni "ràpidament" els 6,6 milions d'euros "espoliats" a les arques públiques.

La declaració, que ha estat llegit pel secretari David Pérez (PSC) durant el ple d'aquest dijous, expressa el "total i unànime rebuig" del Parlament "a qualsevol pràctica corrupta, arbitrària o discrecional, que suposi un atemptat contra el bon funcionament institucional que ha de caracteritzar totes i cadascuna de les institucions del nostre país i, en particular, per la seva actualitat i gravetat, la de la condemna confirmada a CDC pel cas Palau".

En aquest sentit, es recorda que el Tribunal Suprem va confirmar la setmana passada la condemna de 6,6 milions d'euros a CDC per cobrar comissions il·legals a través del Palau de la Música, i considera que és "necessària" una condemna per part de la cambra. "Rebutgem amb contundència els fets i pràctiques condemnats i exigim a CDC el ràpid retorn dels 6,6 milions d'euros espoliats de les arques públiques", continua el text. 

A més, s'afirma que una "democràcia sòlida requereix que la ciutadania pugui confiar en les seves institucions i que els abusos de poder en benefici privat no quedin impunes". Per això, tots els partits signants consideren que cal "màxima transparència institucional i que "el poble de Catalunya mereix una democràtica allunyada de tota sospita".