El Parlament ha tornat a demanar aquest dijous una rebaixa de les taxes universitàries. Ho ha fet amb els vots de PSC i Comuns, que havien presentat la moció, així com el vot afirmatiu de Cs, PP i la CUP. Els dos grups que donen suport al Govern, JxCat i ERC, han optat per l'abstenció, pel que la moció s'ha aprovat amb 65 vots a favor i 59 en contra.

El text reclama a l'Executiu, un cop més, una rebaixa de les taxes i dels preus universitaris aplicats per la Generalitat el 2011, amb les retallades, i assolir el proper curs 2019-2020 una reducció aproximada del 30%. També exigeix un pla de xoc de millora del finançament de les universitats públiques per "garantir l'estabilitat i la qualitat universitària, sobretot en els àmbits de la docència, la recerca i la innovació", així com un altre pla per "renovar u actualitzar" les infraestructures i els equipaments.

Durant el debat que ha tingut lloc a la cambra catalana, els grups han aprofitat per retreure al Govern que no s'hagi presentat un nou pressupost i que es continuï amb la pròrroga pressupostària de 2017. Tot i això, els comuns han avisat al Govern que no acceptaran uns comptes que no reverteixin les retallades i que no contemplin les demandes que van fer durant les converses pel pressupost d'aquest 2019.

El PSC, per la seva banda, s'ha mostrat obert a parlar amb el Govern dels comptes del 2020, però ha avisat que caldrà negociació. "Si no tens majoria has de venir aquí i saber negociar", ha exposat la diputada Alícia Romero.