El Parlament celebarrà de totes maneres el ple previst per aquest divendres, però serà sense la compareixença del president Quim Torra per explicar l’estructura de Govern. Així ho ha acordat la Junta de Portaveus aquest dimecres, tenint en compte el veto de l’Estat al nomenament dels consellers. En paral·lel, el cap de l’executiu també ha anunciat que demanarà assessorament per prendre mesures legals contra el bloqueig institucional per part de l’Estat.

Concretament, la Junta de Portaveus ha acordat la celebració del ple per aquest divendres a les deu del matí. No hi haurà compareixença de Torra, a petició del mateix president, però sí que es constituiran les comissions legislatives, que en base al decret de nomenament dels membres del Govern ja es poden constituir. També es debatrà i votarà la creació d’una comissió d’investigació sobre suposat espionatge polític per part del Govern de la Generalitat.

 

Per altra banda, la Mesa de la cambra ha donat set dies al conseller i diputat Toni Comín per acreditar la seva nova situació processal després que Bèlgica hagi tombat la petició d’extradició. D’aquesta manera, la setmana que ve decidirà si manté la delegació de vot o no. No obstant això, el PSC ha anunciat que presentarà una petició de reconsideració contra aquest acord, perquè es prengui una decisió abans de divendres. Si no, adverteixen, les votacions podrien generar problemes legals.