El calendari de plens del Parlament no s’alterarà: arrencarà amb el debat de política general el 2 d’octubre. La Junta de Portaveus, reunida aquest dimarts per primer cop després de les vacances d’estiu, ha tombat la petició de ple de Ciutadans, segons han informat fonts parlamentàries. El partit unionista havia entrat al registre del Parlament aquest dimarts una petició de ple de “commemoració del cop a la democràcia” del 6 i 7 de setembre de l’any passat.

La Junta de Portaveus ha tombat la petició de ple de Ciutadans, que ha comptat amb el suport del PSC i el PP. De la mateixa manera, també s’ha rebutjat la celebració del ple de la “convivència”, suspès el passat juliol, abans del debat de política general. En l’última reunió de la Junta de Portaveus va acordar-se que el curs polític començaria amb el debat de política general, que tindrà lloc el 2, 3 i 4 d’octubre.

Des de Ciutadans, el seu portaveu Carlos Carrizosa ha denunciat que “transcorregut un any, la dignitat del Parlament no s’ha recuperat encara”. Ha exemplificat que hi ha més de 2.000 iniciatives parlamentàries pendents i que només s’han realitzat dues sessions de control. Ha criticat que només s’obre per “parlar del que interessa a les forces separatistes”.

Una acusació que el vicepresident primer de la cambra, Josep Costa (JxCat), ha volgut desmentir categòricament en una piulada al seu compte de Twitter. “Prou. El Parlament no està tancat. Avui, primer dimarts hàbil de setembre, hem reprès les reunions de la mesa i la junta de portaveus”, ha defensat Costa.