El Parlament estudiarà si pot demanar l’alliberament de Jordi Sànchez per poder assistir al debat d’investidura de dilluns vinent. Segons han explicat fonts parlamentàries, així ho ha acordat la Mesa en la seva reunió d’aquest dimarts. L'òrgan ha demanat un informe als lletrats de la Cambra perquè valorin si, com a institució, poden exigir al jutge Pablo Llarena una autorització per anar a la sessió.

Aquesta iniciativa se suma a la que ja ha emprès la defensa de Jordi Sànchez aquest mateix dimarts al matí, després que el president del Parlament, Roger Torrent, proposés el número dos de JxCat com a candidat a la investidura. El seu advocat, Jordi Pina, ha presentat escrits al Tribunal Suprem i al Tribunal Constitucional perquè autoritzin al seu client la sortida de la presó de Soto del Real per poder assistir al ple, convocat per dilluns 12 de març a les 10 del matí.

Per altra banda, la Mesa no ha admès a tràmit la comissió d’investigació sol·licitada per Ciutadans sobre l’”espionatge polític”, perquè ha considerat que no estava prou argumentat l’objecte d’aquesta i el pla de treball. La formació liberal haurà de tornar a presentar la sol·licitud més argumentada.

Diversos portaveus han expressat durant la reunió de la Mesa i la Junta de Portaveus el seu malestar per com s’han assabentat de la data del ple d’investidura, a través de la premsa, pels escrits de la defensa de Jordi Sànchez demanant autorització.