En la seva reunió d’aquest dimarts, la Mesa no ha decidit fixar hora al ple de resposta al 155 previst per aquest dijous. Fonts parlamentàries han explicat que l'hora queda pendent de la decisió del president Carles Puigdemont, sobre si es desplaça a Madrid o no per comparèixer al Senat. La Mesa espera que aquesta decisió arribi aquest mateix dimarts, després de la reunió del Consell Executiu del Govern. La intenció és convocar el ple a la tarda.

Fonts parlamentàries assenyalen que, en no haver d’incorporar-se documentació pel ple, aquest pot convocar-se amb un termini inferior a les 48 hores. Si no s'hagués de canviar la data del ple, que obligaria a convocar una nova Junta de Portaveus, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, notificaria l'hora d'inici directament als diferents grups parlamentaris.

Per altra banda, la Mesa també està estudiant l’adopció d’accions jurídiques contra les mesures adoptades pel Govern espanyol en el marc del 155, que afecten directament el Parlament de Catalunya. Encara no hi ha res concret. Fonts de la presidència de la cambra sostenen que no es poden quedar de braços plegats davant de “l’atac més greu des del restabliment de la democràcia”.

A petició de Junts pel Sí i la CUP, la Junta de Portaveus va decidir aquest dilluns la celebració d’un ple específic “sobre l’aplicació de l’article 155 de la Constitució espanyola a Catalunya i els seus possibles efectes”. Va fixar dijous com a dia, però va deixar l’hora a l’aire, en funció de la decisió del president Carles Puigdemont de comparèixer davant del Senat. La Junta també va acordar que cada grup parlamentari podrà presentar fins a tres propostes de resolució, que seran debatudes i votades.