El Parlament ha aprovat aquest dimecres un protocol que regula l'entrada dels membres dels cossos i forces de seguretat i que exigeix, entre d'altres condicions, que els agents deixin les seves armes a l'entrada de l'edifici i que vagin amb la cara descoberta.

L'aprovació del protocol s'ha donat després que la Guàrdia Civil entrés al Parlament a finals de juliol per tal d'aconseguir informació sobre el 'cas del 3%' pel qual està investigat el diputat de Junts pel Sí Germà Gordó. 

El document, al què ha tingut accés Europa Press, pretén posar remei a la incertesa davant l'entrada de la policia judicial al Parlament i ordena les actuacions a seguir en aquest cas. En concret, estipula que els agents hauran d'identificar-se davant els Mossos d'Esquadra que hi ha a l'entrada del Parlament i "exposar el motiu de la seva presència". 

Després, s'informarà a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per tal que "autoritzi l'entrada a l'edifici" dels agents que tinguin una ordre judicial. Si tenen autorització i accedeixen a l'edifici, hauran de "dipositar les armes a l'armari corresponent". 

Dures crítiques d'Albiol

Aquest document, que ha estat aprovat per unanimitat a la Mesa, ha provocat amb dures crítiques del PP català, que no té vot a la Mesa. El president del grup, Xavier García Albiol, ha interpretat que el protocol "pretén limitar la tasca dels agents de seguretat" i ha assegurat que "és una manera més d'intentar coartar l'acció de la Justícia en un Parlament". 

"Que s'han begut l'enteniment Cs i PSC?", ha afegit el dirigent popular. Ambdues formacions li han donat suport a la Mesa però, segons consideren des del PP, "és incomprensible que donin suport a una proposta que diu que quan ve un Guàrdia Civil amb una ordre judicial sigui la presidenta, una de les instigadores del moviment independentista, decideixi si pot entrar o no" al Parlament.

Per aquest motiu, Albiol ha demanat a la formació taronja i als socialistes catalans que demanin una nova convocatòria de la Mesa per tal que es pugui tornar a votar el protocol.

Preguntat sobre les afirmacions del dirigent popular, el líder del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que el reglament pretén facilitar la feina del Guàrdia Civil i habilitar espais d'espera. "La resta, són coses d'Albiol", ha reblat.