El president del Parlament gallec, Miguel Santalices, ha prohibit als diputats de la cambra referir-se al PP com un partit "condemnat per corrupció". L'oposició al govern del PP, Partit Socialista Gallec, En Marea i Bloque Nacionalista Gallego, també ha assistit a la prohibició de Santalices, durant la sessió de control a l'Executiu, de referir-se a la sentència del cas Gürtel.

Aquesta no ha estat la primera vegada que el president del Parlament gallec s'ha mostrat reticent que els diputats tractessin el PP com un partit corrupte. Aquest dimecres ja va instar diverses vegades a la diputada del Bloque Nacionalista, Ana Pontón, a retirar una afirmació semblant en referència a la Gürtel. Finalment, Santalices va acabar amonestant Pontón i va retirar ell mateix qualsevol referència a la corrupció del PP, al·legant que retirava "conceptes ofensius a la dignitat del Parlament o un dels seus membres, de les institucions de l'Estat i de Galícia o de qualsevol altra personalitat o entitat".

Arran d'aquest incident, els tres partits de l'oposició han criticat aquesta decisió. El portaveu socialista, Xoaquín Fernández Leiceaga, va qualificar de "mordassa" l'acció de Santalices. Luis Villares, d'En Marea, va assegurar que les paraules del president van ser "anòmales en termes democràtics i una vergonya". Finalment, la mateixa Ana Pontón va sentenciar que l'acció va ser "surrealista" i "d'insòlita censura".

Que Santalices decidís retirar les referències de Pontón a la corrupció del PP significa que les paraules de la diputada del Bloque Nacionalista no apareixeran al diari de sessions del Parlament gallec.