Quan falten quatre mesos per a les eleccions europees, el Parlament Europeu estrena una nova pàgina web que explica com votar a cada Estat membre de la Unió Europea o des de l'estranger, en 24 idiomes diferents. La pàgina està dissenyada per oferir als electors tota la informació important en un únic espai. De fet, és la primera vegada que el Parlament crea una eina d'aquesta mena per facilitar als ciutadans exercir el seu dret a vot. 

Com votar a cada país

Les regles i els procediments per votar a cada país estan explicades en forma de pregunta i resposta. En aquest format, també hi ha tota la informació sobre la data de les eleccions, l'edat per poder votar a cada país, els terminis per registrar-se i la documentació necessària. 

La web també explica el nombre d'eurodiputats que es trien a cada país, els llindars per aconseguir representació i els enllaços a les webs de les autoritats electorals corresponents, atès que la informació és específica per a cada Estat i per això dona la informació en la llengua del país i en anglès. 

A més, la pàgina també detalla els procediments que han de seguir els votants a l'estranger, sigui en un altre Estat membre o fora de la Unió Europea. Alhora, el web té una secció de preguntes i respostes obre el Parlament Europeu: els principals candidats, què passarà després de les eleccions i informació per als ciutadans que volen participar en les activitats de conscienciació de cara als comicis. 

La plataforma també presenta una secció amb totes les notícies sobre les eleccions aparegudes a la web del Parlament Europeu, un enllaç a la pàgina dels resultats electorals i enllaços a les webs dels grups i partits polítics. 

La votació a l'Estat espanyol

Els diputats al Parlament Europeu són escollits mitjançant sufragi directe cada cinc anys. Cada país té les seves pròpies normes electorals, però se n'apliquen algunes a disposicions comunes. El Parlament Europeu és l'única institució de la Unió Europea escollida directament pels ciutadans. 

Les eleccions seran el 26 de maig a tot l'Estat espanyol. El vot podrà ser presencial (vot a la mesa), per correu postal o fins i tot des de fora d'Espanya, segons el procediment que estableix la llei electoral espanyola. Espanya escollirà 59 europarlamentaris, cinc més que a les eleccions del 2014, per la sortida del Regne Unit de la Unió Europea.