El Parlament Europeu investiga l'eurodiputat de Ciutadans José Ramón Bauzá després de rebre una denúncia interna per assetjament laboral. La denúncia la va presentar la setmana passada un treballador de l'oficina, segons ha pogut saber El Confidencial, i seria la segona que rep l'Eurocambra contra algun eurodiputat espanyol durant aquesta legislatura (tres denunciants van presentar una queixa contra l'eurodiputada socialista Mónica Silvana González que va acabar amb una sanció).

Bauzá ha indicat al citat digital que confia que "la institució ho resolgui tot aviat" i afegeix que "òbviament, els treballadors tenen tot el dret a acudir a les instàncies que el Parlament posa a la seva disposició en qualsevol moment". Tot i això, el que també va ser president de les Illes Balears entre 2011 i 2015, té clar que la denúncia contra ell és una qüestió d'"interpretació", perquè se centra en determinar si la càrrega de treball a la seva oficina "és excessiva o no". 

El comitè encarregat de gestionar i investigar la denúncia està fent la seva feina a partir d'un recull d'audiències i declaracions i hauria trobat indicis d'assetjament per part de Bauzá. Ara bé, això no vol dir necessàriament que acabi sortint culpable dels fets. La decisió final recau sobre la president del Parlament Europeu, Roberta Metsola, la qual decidirà si és culpable o no després de llegir l'informe que li faci arribar el comitè investigador.

Més escàndols de Bauzá al Parlament Europeu

L'eurodiputat de Ciutadans també està esquitxat per l'escàndol del Qatargate, tot i que ell insisteix a desvincular-se dels fets assegurant que el seu suport a aquest país era totalment gratuït. "He expressat en reiterades ocasions el meu suport absolut a la investigació de les autoritats belgues i la meva total condemna a la corrupció. I així ho vam reiterar contundentment amb una resolució aprovada en sessió de ple", va escriure al seu compte d'Instagram a finals de desembre.

Dies abans, quan va esclatar l'escàndol i Bauzá es va veure directament assenyalat pels seus vincles amb Qatar, va subratllar el següent: "Per si de cas no ho he deixat prou clar: MAI ha rebut, ni tan sols m'han oferit, ni un sol euro per defensar absolutament res. Totes les meves reunions han sigut públiques, i quan he viatjat a Qatar ho he fet sempre amb una invitació oficial". En la piulada anterior, assegurava que els "avenços" d'aquest país, sense esclarir quins, eren una bona notícia.

Tot i aquestes negatives de l'eurodiputat, hi ha evidències dels vincles de Bauzá amb aquest cas de corrupció, com ara el fet que va viatjar a Qatar acompanyat per Marc Tarabella, un dels investigats en aquest escàndol protagonitzat per l'exvicepresidenta Eva Kaili. Per això, ja hi ha hagut diverses veus que han demanat la seva dimissió, com ara el partit sobiranista mallorquí amb representació al Parlament de les Illes Balears, Més per Mallorca. ​