El Parlament Europeu ha rebutjat modificar el seu ordre del dia per incloure aquest dimarts al matí un debat sobre la situació a Catalunya pel procés independentista, com ha proposat un eurodiputat de la formació euròfoba Partit de la Independència del Regne Unit (UKIP) a l'inici de la sessió plenària a Estrasburg (França).

En concret, el ple de l'Eurocambra ha tombat amb 241 vots en contra, 65 a favor i 31 abstencions la proposta del britànic de l'UKIP James Carver, que forma part del grup Europa de la Llibertat i de la Democràcia Directa (EFDD, per les seves sigles en anglès).

El ple del Parlament Europeu va mantenir un debat sobre el respecte de l'estat de dret i dels drets fonamentals a Catalunya el passat 4 d'octubre, però els eurodiputats han rebutjat la resta de propostes que s'han presentat des d'aleshores per discutir la situació catalana.

Diversos eurodiputats s'han queixat d'aquest rebuig. Entre ells, l'irlandès del Sinn Féin Matt Carthy, o els nacionalistes flamencs del N-VA, Mark Demesmaeker i Helga Stevens.