El Parlament insta el govern espanyol a retirar els recursos contra lleis catalanes. La comissió d’afers institucionals de la cambra ha aprovat una resolució dels comuns en aquest sentit, que també reclama a la Generalitat i el govern de Pedro Sánchez que posin en marxa “una nova etapa de relacions basada en el diàleg, el respecte institucional i el principi de bilateralitat per enfrontar el conflicte polític”.

Concretament, el text aprovat aquest dimecres insta els dos governs a una solució dialogada sobre els conflictes competencials que es tradueixi en la retirada dels recursos davant del Tribunal Constitucional de lleis aprovades pel Parlament, i que van ser portades davant l'alt tribunal pel govern de Mariano Rajoy

La iniciativa ha estat aprovada amb els vots a favor de JxCat, ERC, el PSC i els comuns, mentre Ciutadans i la CUP hi han votat en contra.

JxCat ha volgut matisar el seu suport, assegurant que el seu grup no vol "blanquejar ni el PSOE ni l'Estat espanyol del no a tot". Per la seva part, la CUP ha justificat no creu en la bilateralitat i que la unilateralitat és l’únic “camí possible”.