La sentència de La Manada aterra al Parlament de Catalunya. Ho ha fet durant el ple d’aquest divendres, on s’ha llegit una declaració institucional de la cambra subscrita per tots els grups “en defensa de la integritat de les dones”. El text denuncia que la decisió dels jutges de l’Audiència de Navarra és “ignominiosa”, perquè “reforça la creença que les dones són sempre còmplices i, en el fons, responsables de la violència que pateixen”.

Segons la declaració institucional, llegida per la secretària tercera de la Mesa Alba Vergés, la sentència judicial “manté la màxima que, si una dona no s'oposa amb fermesa i amb evident resistència a ulls dels homes davant d'un acte de violència masclista, serà sempre sospitosa d'haver consentit, induït o provocat l'agressió”.

En aquest sentit, el text consensuat també assenyala que la sentència “incorpora elements denigrants d'un vot particular que menysté l'estat de vulnerabilitat de la jove i ofèn la sensibilitat de qualsevol”. És per tot això que la cambra expressa el seu “profund malestar” i rebutja el tracte que ha rebut la víctima per part de la justícia.

“El Parlament de Catalunya manifesta una profunda indignació per aquesta sentència, que ha provocat una repulsa generalitzada en la ciutadania, perquè provoca una doble victimització”, continua el text, que també referma “el compromís en la lluita feminista”. La lectura de la declaració ha anat seguida d’un sonor aplaudiment.