El ple del Parlament debatrà aquest dimecres l’informe general del Síndic de Greuges corresponent al 2015, que ja va ser lliurat a la presidenta de la cambra al febrer i que ja ha estat objecte de discussió en comissió. Després d’una intervenció de Rafael Ribó, tots els grups tindran un marge de 15 minuts per fer les seves aportacions.

Entre d’altres, el text de l’organisme constata els atacs catalanòfobs a les xarxes o la necessitat de “posar un accent encara més especial en les polítiques per combatre la vulnerabilitat dels diversos col·lectius que pateixen en gran mesura els efectes més punyents de la crisi econòmica”.

Però previ a tot això, el Govern, i també el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, seran interpel·lats per l’oposició sobre diversos temes, com l’emergència en temes d’habitatge (JxSí), el risc de desprestigi de les institucions (PSC), o les presons i el règim especial de tancament (CUP).

Canvis a la CCMA

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals estarà sota el punt de mira. Serà aquesta tarda quan, a proposta de Ciutadans, els grups discutiran si modificar les lleis de la CCMA i el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) perquè el Parlament només en pugui escollir la presidència i els membres de tots dos organismes amb una majoria de dos terços, i no amb majoria absoluta en segona votació com s’havia fet fins ara.

Entre d’altres, els d’Inés Arrimadas també voldrien que els candidats siguin professionals de la comunicació amb més de quinze anys d’experiència professional acreditada i que el contracte programa de la Corporació tingui una vigència de quatre anys, prorrogable un any com a màxim.