El Parlament debatrà i votarà aquest divendres la proposta de reforma de la Llei de Presidència de JxCat, que habilita la possibilitat d'una investidura a distància de Carles Puigdemont. Així ho ha decidit la Mesa de la cambra aquest dijous al matí, després de reunir-se la Junta de Portaveus, a pocs minuts de l'inici del ple que s'allargarà fins aquest divendres al migdia. D'aquesta manera, l'òrgan ha tombat la petició de reconsideració de Ciutadans, que demanava retirar-lo de l'ordre del dia.

La reforma, a proposta de JxCat en solitari i tramitada per lectura única, va rebre dijous passat un dur revés del Consell de Garanties Estatutàries. Aquest dimecres, la formació del president va registrar una esmena, que proposa reformar el reglament de la cambra per a introduir-hi també la investidura a distància.

No obstant això, aquest debat i votació tindran lloc després que la setmana passada el Tribunal Constitucional suspengués cautelarment la candidatura a la investidura de Carles Puigdemont i advertís sobre les possibles conseqüències penals de no atendre les resolucions de l'alt tribunal. 

Mentrestant, els partits independentistes encaren la recta final de la investidura, amb el termini legal del 22 de maig abans de la dissolució automàtica del Parlament. El president Puigdemont ha convocat els diputats de JxCat aquest dissabte a Berlín per a abordar els propers passos.