El Parlament de Catalunya tornarà a portar al Congrés dels Diputats la proposta per despenalitzar l'eutanàsia i el suïcidi assistit. La cambra catalana demanarà modificar el Codi Penal amb l'objectiu que la llei es pugui tornar a votar. El Parlament ja va aprovar la iniciativa el 2017 però va quedar frenada en la tramitació a Madrid.

La consellera de Salut, Alba Vergés, que ha presidit la trobada entre la Taula de partits i entitats, ha indicat que "gairebé un 80% de la societat catalana està d’acord en regular l'eutanàsia i l’ajuda al suïcidi". Per això considera que és responsabilitat del Govern respondre a aquesta demanda. 

Vergés ja havia deixat clar que l'impuls de la llei de l'eutanàsia és un dret i que respon a una demanda social.

La proposta ha estat acordada per la Taula de partits i entitats per regular l'eutanàsia i el suïcidi assistit, que ha reunit aquest divendres al Parlament representants de tots els grups polítics, en excepció del Partit Popular català, i de l'associació Dret a Morir Dignament Catalunya. 

La presidenta de l'entitat, Isabel Alonso Dávila, veu ara les "condicions ideals" perquè el dret a morir de manera digna sigui "una realitat molt aviat", pel suport públic que hi han donat la majoria de partits, sobretot després que l'eutanàsia entrés en l'agenda política pel cas de María José Carrasco i Ángel Hernández. Els grups també preveuen començar a treballar en la regulació de l'eutanàsia a Catalunya amb l'objectiu de tenir-la avançada per si finalment s'acaba modificant el Codi Penal.

La reunió també ha servit per començar a regular des del Parlament com es farà l'eutanàsia i el suïcidi assistir per a casos de malalties terminals i incurables en el sistema sanitari català.