El Parlament ha aprovat a la Comissió d'Afers Institucionals (CAI) una proposta de resolució de condemna dels "actes violents o incendiaris" contra seus de partits polítics, sindicats o associacions, així com les "amenaces i agressions" contra grups o individus. El text aprovat a proposta del grup PSC-Units també rebutja els "actes vandàlics o violents que s'han produït en el context de concentracions i manifestacions celebrades en els darrers mesos". D'altra banda, la comissió ha rebutjat una proposta de resolució de Ciutadans sobre la "neutralitat institucional" a l'espai públic i les diferents peticions de compareixences de membres del Govern.

Un altre dels punts aprovats de la proposta de resolució del PSC reclama un "debat públic" en el què tota la ciutadania i els actors polítics i socials puguin exercir plenament i en condicions d'igualtat el seu dret a la llibertat d'expressió, reunió i manifestació. 

En canvi, la CAI ha rebutjat un altre punt d'aquesta proposta de resolució en què el Parlament rebutjava la "criminalització de la protesta social implícita en la Llei de Seguretat Ciutadana així com les actuacions policials en les què s'ha produït un ús abusiu i desproporcionat de la força". I també s'apel·lava al principi de submissió dels poders públics a "l'imperi de la llei". JxCat, ERC i la CUP hi han votat en contra.