El Parlament ha aprovat aquest dijous -amb el vots a favor de tots els grups parlamentaris menys el PP, que s'ha abstingut- el Projecte de llei del canvi climàtic, una llei que "fa seva la filosofia dels acords de París i amb la qual el Parlament es compromet de manera insubornable", ha assegurat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull.

El Projecte de llei conté elements de fiscalitat ambiental que faran certa, segons la diputada de la CUP Mireia Boya, la frase de "qui contamina, paga". Així mateix, la llei marca objectius i proposa reduir les emissions de CO2 en un 40% el 2030 i que el 100% de l'energia sigui renovable l'any 2050.

Amb aquesta llei es pretén, doncs, revertir el canvi climàtic. "Els costos de no actuar seran molt elevats: salinitzacions, migracions massives ambientals, augment de la temperatura, etc", ha advertit la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Hortènsia Grau. 

Independentment de les diferències ideològiques entre els grups parlamentaris, tots ells han celebrat l'aprovació de la llei ja que, en boca del diputat de Junts pel Sí Ferran Civit, "el que ha fet el Parlament marcarà les properes generacions". 

El conseller Rull, per la seva banda, ha citat el president francès, Emmanuel Macron, i ha assegurat que "amb el canvi climàtic no hi ha un pla B perquè no hi ha un planeta B".