La reunió ordinària d'aquest dimarts de la Mesa del Parlament ha servit per parlar sobre el calendari dels pressupostos. En aquest sentit, la cambra treballa amb la previsió que el Govern presenti el projecte de llei dels pressupostos el dia 24 de maig. De fet, l'Executiu sempre ha tingut sobre la taula aquestes dates. 

En cas de presentar-se aquest dia, el debat a la totalitat se celebraria a la cambra el 8 de juny, un parell de dies abans de l'inici de la campanya electoral. Serà llavors quan es posi de manifest si els comptes tenen el suport necessari, bàsicament, el suport de la CUP

Per tant, amb aquest avançament al 8 de juny, una decisió que ja van acordar els grups fa una setmana, no hi hauria sessió plenària durant la campanya, però l'activitat parlamentaria sí que continuaria perquè seria la setmana del 13 al 17 juny, quan hi hauria el debat en comissió dels pressupostos. 

Amb aquest calendari, el Parlament espera que el debat final dels pressupostos, i per tant, la seva aprovació, tingui lloc la tercera setmana de juliol, previsiblement els dies 20 i 21. D'aquesta manera, tampoc hi hauria ple la darrera setmana de juliol i els pressupostos podrien entrar en vigor el mateix dia 1 d'agost. 

IRPF

El PSC denuncia que CDC i ERC estan utilitzant el debat dels pressupostos, en concret amb el tema de l'IRPF, per fer campanya electoral de cara a les eleccions del 26-J. "És una gran irresponsabilitat que el vicepresident i el president del nostre país utilitzin els pressupostos per fer campanya", ha lamentat la portaveu socialista al Parlament, Eva Granados. 

La diputada del PSC, Eva Granados, atén els mitjans al Parlament

"Volem veure amb llums i taquígrafs quines són les persones que pagaran impostos, però sobre tot, no volem afrontar un debat parcial i trampós, si no que volem un debat global sobre la fiscalitat al nostre país, no només de l'IRPF", ha demanat la socialista en declaracions als mitjans de comunicació.