Vox no ocuparà cap lloc de responsabilitat al capdavant de les comissions del Parlament que es constituiran divendres vinent, cap presidència, cap vicepresidència ni cap secretaria. Així ho han decidit la Mesa i la Junta de Portaveus de la Cambra catalana amb el vot en contra de Vox, PP i Cs. 

Aquest decisió s'ha adoptat en aplicació de l'acord "per la democràcia, els drets i la diversitat" signat per PSC, ERC, Junts, CUP i comuns a començament de març en què aquests grups es comprometien a apartar el partit d'Ignacio Garriga de la Mesa del Parlament i de les meses de les Comissions.

Segons el repartiment acordat, tots els grups disposaran d'alguna de les presidències de les comissions, tret de Vox, que ha estat exclòs, i Cs que ho ha rebutjat. El PP en tindrà una; la CUP i comuns, dues; PSC i ERC, sis, i Junts, set, perquè la presidenta, Laura Borràs, com a tal en presideix dues.

Repartiment proporcional

Durant la reunió de la Junta de Portaveus el partit d'Ignacio Garriga ha protestat per la decisió, ha denunciat que va en contra del reglament i ha fet que els lletrats del Parlament així ho explicitessin. 

El reglament de la Cambra estableix que les presidències de les comissions han de ser repartides proporcionalment entre els grups en funció del nombre de diputats. Amb 11 diputats, Vox és el quart grup de la Cambra.

Tribunal Constitucional

El portaveu del partit, Juan Garriga, ha anunciat que demanaran la reconsideració de la decisió i, en cas que no es corregeixi, la recorreran davant del Tribunal Constitucional. "Volen robar-nos a la Junta de Portaveus el que els ciutadans ens han donat a les urnes", ha denunciat el número dos del grup des de la sala de premsa del Parlament.

Precisament, demà Vox presentarà davant del Constitucional un recurs contra el sistema escollit al Parlament per repartir els senadors autonòmics, amb el qual també s'ha exclòs aquest partit d'extrema dreta d'aconseguir un senador autonòmic.

 

A la imatge principal, el president del grup de Vox, Ignacio Garriga.