Primer ple de la diputada Elisenda Alamany des de que ha abandonat el grup parlamentari dels comuns i ha passat a ser no adscrita. Alamany ha ocupat, de manera provisional i a l'espera de l'acord de la Mesa i la Junta de Portaveus, un escó que estava buit al costat dels diputats de la CUP.

Alamany va anunciar la setmana passada el seu trencament amb els comuns per les diferències que s'havien anat generant amb la direcció, especialment pel que fa al procés sobiranista. Segons l'ara ja diputada no adscrita, els comuns no havien estat a l'alçada durant el judici al procés. 

Val a dir, però, que Alamany és també impulsora del moviment Sobiranistes, corrent crític dels comuns, que aquests dies està mantenint converses amb ERC de cara a una possible aliança per les eleccions del 21-D.

Com a diputada no adscrita, Alamany podrà intervenir durant un minut en el debat de la compareixença del president Quim Torra sobre els pressupostos que tindrà lloc aquesta tarda i en els debats de procediments legislatius, mentre que en els de les mocions ho podrà fer durant mig minut.