El Parlament de Catalunya ha acordat aquest divendres suspendre tota l'activitat parlamentària fins el 27 de març.

La Mesa de la cambra catalana ha aprovat la mesura com a prevenció durant la pandèmia del coronavirus. Això sí, la cambra permetrà celebrar una reunió per convalidar el decret llei del Govern d'augment de sou dels treballadors públics.

Es tracta d'una trobada que preveu reunir una vintena de diputats amb representació proporcional a la que tenen al ple. Amb la suspensió de l'activitat del Parlament, no es podrà celebrar el ple que havia de debatre i votar el projecte de pressupostos de 2020. La Mesa té previst tornar-se a reunir dimarts vinent.

Fonts parlamentàries han explicat que la cambra decretarà uns serveis essencials per garantir el servei normal de la cambra.

Les reunions de la Mesa es celebraran telemàticament en cas que les autoritats decideixin restringir els moviments de forma general i obligatòria a tota la ciutadania.

Plens de la crisi sanitària

Respecte els Plens es celebraran només si s’han de tractar qüestions relacionades amb la crisi sanitària actual o amb mesures urgents (convalidació de Decrets). Per evitar el contagi, als Plens només hi participaran 21 diputats com a màxim (com es fa a les comissions legislatives). Un diputat de cada grup tindrà delegat el vot de la resta del seu grup parlamentari.

L’horari d’obertura de l’edifici serà de dilluns a divendres de 9.00h a 14.00h. El registre parlamentari es limitarà a aquest horari i s’habilitarà un correu electrònic perquè es puguin presentar a distància iniciatives parlamentàries.