Laura Masvidal, dona del conseller Joaquim Forn, i Txell Bonet, parella del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, han manifestat en una entrevista a Euskal Telebista, que la seva confiança en el judici "baixa dia a dia" i que la instrucció del sumari ha estat "escandalosa".

Laura Masvidal ha afirmat que és una "injustícia tremenda" que Joaquim Forn porti 11 mesos de presó, i ha explicat com es troba. "Ha tingut moments de tot, ara ha tret un dietari. Ha passat per diverses etapes. Primer tenia confiança que sortiria aviat de la presó, i després ha vist les excuses que ens donen", ha indicat. "Els presos són conscients que no estan sols, la solidaritat d'Euskadi s'ha notat, la de l'Estat espanyol no tant. És una llàstima", ha afegit. 

Segons Laura Masvidal, a Espanya el dret s'estira o es reinterpreta "en funció de qui es jutja". "És una causa política, i els presos són conscients que són ostatges i se'n senten", ha conclòs.

Txell Bonet ha explicat per la seva banda que dos terços de la vida del seu fill -que té un any i mig- els ha passat sense pare, i ha criticat els diferents criteris de la Justícia espanyola. "És molt estrany. Si persegueixes un presumpte delinqüent, per què llavors es retira l'euroordre a Escòcia i a Suïssa es retira la petició d'extradició, i a Bèlgica no es demana després d'un error de forma?. En el terreny internacional, potser tenen por que les diferents justícies d'Europa reconeguin que no hi va haver violència", ha apuntat.

Txell Bonet ha afegit que els presos han de seguir defensant que no hi va haver rebel·lió, i alhora Catalunya ha de fer el procés independentista.