Alberto González, la fins ara poc coneguda parella d'Isabel Díaz Ayuso, la presidenta de la Comunitat de Madrid, es querellarà contra la vicepresidenta primera del govern espanyol i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. Segons ha avançat la COPE, l'entorn jurídic de González també prepara una querella contra la Fiscalia i l'Agència Tributària, tot per revelació de secrets. El portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado, demanava aquest dijous explicacions a la vicepresidenta primera sobre per què coneixia les "circumstàncies personals" d'Alberto González amb Hisenda i li va demanar saber si va utilitzar aquesta informació per atacar la dirigent popular. Per la seva banda, Montero ha negat que hagués filtrat informacions sobre les investigacions a la parella de la presidenta madrilenya.

Per la seva banda, la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda assegurava aquesta setmana que la presidenta de la Comunitat de Madrid va mentir en les explicacions que va oferir aquest dimecres sobre la situació de la seva parella amb la Hisenda pública, ja que considera "obvi" que el seu xicot busca un pacte amb el fisc i hi ha indicis de delicte en el seu comportament. De fet, aquest dijous es va fer públic que Alberto González va admetre en un escrit que havia comès dos delictes. Concretament, González va enviar a través del seu advocat un correu on reconeixia:  "Certament s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública". El correu electrònic data del 2 febrer, molt abans que el cas esclatés als mitjans.

L'equip jurídic estudia el comunicat de la Fiscalia

Ara l'equip jurídic de la parella d'Ayuso estudia el comunicat publicat aquest dijous per la Fiscalia Provincial de Madrid en què s'explicava que “l'únic pacte de conformitat, amb reconeixement de fets delictius i acceptació d'una sanció penal, que ha existit fins ara és el proposat pel lletrat del Sr. Alberto González Amador al fiscal encarregat de l'assumpte en data 2 de febrer de 2024". Els advocats d'Alberto Gonzalez Amador incideixen que tant la Fiscalia, com María Jesús Montero i la inspectora de l'Agència Tributària han incorregut en un delicte de revelació de secrets en detallar les comunicacions que hi ha hagut entre la parella d'Ayuso i el fisc.

Controvertides declaracions d'Oscar Puente

El ministre de Transports, el socialista Óscar Puente, s'ha referit a la parella d'Isabel Díaz Ayuso, com a "testaferro con derecho a roce", alhora que ha reclamat la dimissió de la presidenta madrilenya. Així ha reaccionat el ministre a la xarxa social X, abans coneguda com a Twitter, a un missatge de Díaz Ayuso en què es qualifica la Llei d'Amnistia com "la més execrable de la Democràcia". "Execrable és això del testaferro amb dret a frec Isabel. Dimiteix", ha publicat el membre del govern espanyol i diputat socialista. El missatge li ha portat una allau de crítiques al ministre per part de dirigents del PP que consideren el missatge "repugnant i masclista".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!