La jutgessa d'Instrucció número 19 de Madrid ha citat per al pròxim 20 de maig en qualitat d'investigat Alberto González Amador, parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. González haurà de declarar per la presumpta comissió de dos delictes de defraudació tributària i un delicte de falsedat en document mercantil. La citació es produeix després que la magistrada hagi incoat diligències contra l'empresari i quatre persones més en relació amb la denúncia formulada pel Ministeri Fiscal, recaiguda en aquest òrgan judicial per torn de repartiment.

La investigació se centra en els suposats indicis delictius sobre fets relatius a l'impost de societats corresponents als exercicis dels anys 2020 i 2021 i d'un presumpte delicte de falsedat en document mercantil en haver aportat unes factures que no es corresponen amb serveis realment prestats i aportats amb la finalitat de minorar la quota tributària a satisfer. La mateixa jutgessa inclou a la interlocutòria que suposadament i "a conseqüència d'aquestes conductes defraudatòries, el contribuent ha deixat d'ingressar a la Hisenda Pública estatal per l'impost de societats del 2020 una quota de 155.000 euros i per l'impost de societats de 2021, una quota de 195.951 euros, delictes penats a l'article 305.1 del Codi Penal en concurs medial amb un delicte de falsedat en document mercantil, de l'article 392.1 en relació amb l'article 390 del Codi Penal". 

Tot plegat neix d'un informe de l'Agència Tributària que advertia d'un presumpte frau fiscal detectat als comptes de González. Aleshores, la Fiscalia va començar a investigar els fets. "Despeses que no es corresponen amb serveis realment prestats i tot això amb la finalitat d'ingressar a l'erari públic menor quantitat de la qual li corresponia abonar per l'Impost de Societats dels Exercicis 2020 i 2021", recull la denúncia del fiscal.

Una persecució, segons Ayuso

Encara que, finalment, el cas de González arribarà davant els tribunals, la defensa de la parella s'ha centrat a denunciar que tot plegat era una persecució política. En les seves primeres declaracions públiques, Ayuso va sostenir: "Primer va ser el meu pare, després el meu germà, la meva mare, els meus cosins, el meu poble, el meu barri, la meva escola, els meus professors i el meu expedient. Després va ser la meva etapa universitària. Sempre ha estat buscar alguna cosa al meu entorn. Ara tocava el nòvio". 

Tanmateix, el mateix González havia deixat ja per escrit una confessió dels fets. Concretament, l'empresari va enviar a través del seu advocat un correu on reconeixia:  "Certament s'han comès dos delictes contra la Hisenda Pública". El correu electrònic data del 2 febrer, molt abans que el cas esclatés als mitjans.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!